(recept
si oblíbilo 8 návštěvníků)
Hovězí (krůtí) na víně
Potřebné ingredience
Hovězí maso, mrkev, celer, petržel, cibule, vývar, tymián, bob. list, sůl, pepř, víno, protlak
Postup přípravy
1) očistím si zeleninu, na 1kg masa 4 větší mrkve, 2 petržele (kořenové) 1/3 celeru a nakrájím ji na kostky
2) maso nakrájím na větší kostky (lze použít předkrájené na guláš), přisypeme trochu hladké mouky a kostky v mouce lehce obalíme
3) na pánvi si rozpálím trošku oleje a lžíci másla, přidám maso a ca 10min restuji, aby se maso zatáhlo
4) v pekáčku rozpálím opět trochu oleje + máslo a zpěním cibulku (2 střední na kilo masa). Nechám ji restovat více do zlatova! Pak přidám zeleninu a opékám ca 10 min (stejně tak maso)
5) maso přisypu k zelenině, přidám ca 3 dl vína, 2 větší lžíce protlaku a 0,5l vody s rozpuštěným masoxem (pokud máte vývar je samozejmě lepší)
6) teprve nyní lehce posolím, opepřím, přidám 3 bobkové listy a trošku tymiánu
7) pekáček dám do trouby na 180° občas promíchám
Krůtu lze ani ne po hodině vyndat, hovězí prostě do změknutí, dle zvoleného masa
Víno používám Syrah - J.P. Chenet - je vcelku levné ale dobré
Nestihla jsem vyfotit hotové, šťáva se hodně vypeče, vznikne jen hodně hustá omáčka...
Dělám často, pokaždé je chuť trochu jiná, ale vždy výborná :-) Protlak a víno lte přidávat podle své chuti
U nás se podává s br. nočky
2) maso nakrájím na větší kostky (lze použít předkrájené na guláš), přisypeme trochu hladké mouky a kostky v mouce lehce obalíme
3) na pánvi si rozpálím trošku oleje a lžíci másla, přidám maso a ca 10min restuji, aby se maso zatáhlo
4) v pekáčku rozpálím opět trochu oleje + máslo a zpěním cibulku (2 střední na kilo masa). Nechám ji restovat více do zlatova! Pak přidám zeleninu a opékám ca 10 min (stejně tak maso)
5) maso přisypu k zelenině, přidám ca 3 dl vína, 2 větší lžíce protlaku a 0,5l vody s rozpuštěným masoxem (pokud máte vývar je samozejmě lepší)
6) teprve nyní lehce posolím, opepřím, přidám 3 bobkové listy a trošku tymiánu
7) pekáček dám do trouby na 180° občas promíchám
Krůtu lze ani ne po hodině vyndat, hovězí prostě do změknutí, dle zvoleného masa
Víno používám Syrah - J.P. Chenet - je vcelku levné ale dobré
Nestihla jsem vyfotit hotové, šťáva se hodně vypeče, vznikne jen hodně hustá omáčka...
Dělám často, pokaždé je chuť trochu jiná, ale vždy výborná :-) Protlak a víno lte přidávat podle své chuti
U nás se podává s br. nočky
.
.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé